Trainingen

Actualiteit in de klas

Rear View Of Female Tutor Leading Discussion Group Amongst High School Pupils

Zijn de IS Moslims? Mogen zij aanslagen plegen? Is oorlog in het algemeen ooit goed? Is een aanslag te rechtvaardigen? Is Erdogan een goede leider? Mag je een ander om zijn cultuur of geloof afwijzen? Haten? En hoe zit het met homoseksualiteit?
Als je voor de klas staat, lijkt het soms alsof je voor een gesprek over al dit soort heikele kwesties van alles moet weten. En je een verzoenend antwoord moet hebben om de leerlingen gerust te stellen, de goede kant op te sturen of in ieder geval niet te laten ontsporen.

Oase doet mee aan de organisatie van een trainingsprogramma samen met Goedemorgen en WonderWhy. De bedoeling is om docenten praktisch toe te rusten met gesprekstechnieken die ze in de klas kunnen gebruiken bij onderwerpen buiten hun eigenlijke vakgebied.

Goedemorgen is de burgerschapstool voor een goed gesprek in de klas met drie actuele onderwerpen per dag. Goedemorgen is in de pilotfase. WonderWhy is in dit kader onze partnerorganisatie met veel expertise in het voeren van (filosofische) gesprekken.

In de trainingen van Oase, Goedemorgen en WonderWhy leer je hoe je het gesprek met je klas in banen kunt leiden, waardoor leerlingen leren reflecteren en hun mening nuanceren, zonder dat jij als docent het Ware Antwoord hoeft te doceren.
Tijdens deze dag krijg je tools aangereikt voor het voeren van een gesprek met je klas. Je leert technieken die je direct kunt toepassen als je met de Oase werkt. Een dag met veel praktische oefeningen in kleine groepen.

Trainingsdata

Data: 10 oktober, 14 november of 30 november.
Plaats: Amersfoort
Tijd: van 9:30 tot 16:30 uur
Kosten: €325,- incl. btw pp*

Ook deelnemen? Aanmelden kan per mail naar info@oasemedia.nl.